Smag på historien


Hovedkvarter på Dyrehave Mølle


  • Oplevelser
    • Fouragering
    • Smag på munkelivet
    • Åben mølle
  • Om os
    • Historie
    • Vedtægter
    • Bestyrelse
  • Dyrehave Mølle
  • Kontakt

smag på munkelivet



I middelalderen skelnede man ikke mellem mad og medicin.
De syge mennesker blev behandlet udfra en filosofi snarere end en videnskab - inspireret af den græske lægekunst og særligt Hippokrates' skrifter fra omkring 5. årh. f.Kr.

Henrik Harpestreng skrev i 1244 det et dansk håndskrift i lægekunst "Urte- og Stenbog".
Den græske lægekunst træder tydeligt frem i de danske lægebøger. Behandlingen består i at anbefale en tilpasset diæt, der betyder levemåde på græsk. Diæt omfatter alle aspekter af den syges liv: Hygiejne, lys, luft, kulde, hede, søvn og sindets tilstand, motion, bade, klædedragt, mad og drikke.



Smag på munkelivet



MUNKEKÆLDEREN, KORSBRØDREGÅRDEN, KORSBRØDREGADE 2, 5800 NYBORG

Lørdag den 13. august, kl. 18.30-21.00

Tilmelding Senest 5. august.
Pris: Kr. 350,-



Oplev og smag på den særlige viden, som middelalderens munke dyrkede i klostrenes haver.

I Korsbrødregårdens Munkekælder smelter munkelivets åndelige liv, fordybelse og viden sammen i en menu tilpasset fortællingen om mad, medicin og urter.

Undervejs i smagningen bliver gæsterne præsenteret for et foredrag og retter, der tilsammen udgør oplevelsen af munkelivet.


Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Kongens Fadebur og Østfyns Museer.


Menuen sammensættes, tilberedes og serveres af Kongens Fadeburs Producentnetværk. Arrangementet finder sted i Korsbrødregården, udlånt af Nyborg Kirke.


Drikkevarer købes på stedet.


Køb billet

Smag på munkelivet



MUNKEKÆLDEREN, KORSBRØDREGÅRDEN, KORSBRØDREGADE 2, 5800 NYBORG

Søndag den 14. august, kl. 13.00-15.30

Tilmelding Senest 5. august.
Pris: Kr. 350,-



Oplev og smag på den særlige viden, som middelalderens munke dyrkede i klostrenes haver.

I Korsbrødregårdens Munkekælder smelter munkelivets åndelige liv, fordybelse og viden sammen i en menu tilpasset fortællingen om mad, medicin og urter.

Undervejs i smagningen bliver gæsterne præsenteret for et foredrag og retter, der tilsammen udgør oplevelsen af munkelivet.


Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Kongens Fadebur og Østfyns Museer.

Menuen sammensættes, tilberedes og serveres af Kongens Fadeburs Producentnetværk.

Arrangementet finder sted i Korsbrødregården, udlånt af Nyborg Kirke. Drikkevarer købes på stedet.


Drikkevarer købes på stedet.


Køb billet



SMAG PÅ HISTORIEN



DYREHAVEVEJ 84E | 5800 NYBORG

TELEFON: 23 96 39 87 | MAIL: INFO@KONGENSFADEBUR.DK

CVR. 40 64 96 70