×
Forside -
Bliv medlem -
Fadebursloven

Fadebursloven

Ved etablering af foreningen Kongens Fadebur blev en Fadeburslov formuleret.

Den beskriver både ideen med Kongens Fadebur, hvilken opgave foreningen har givet sig selv samt hvordan og hvem, der kan deltage i Kongens Fadebur.

Formålet med Kongens Fadebur er at udbrede kendskabet til og skabe større forankring af Nyborgs unikke middelalderhistorie og verdensarvsprojekt på Fyn og i resten af landet.Den autentiske historie om Kongens Fadebur er den ramme, der anvendes til at sætte fokus på og fremhæve fynske kvalitetsfødevarer, spisesteder, fødevareoplevelser, fødevaretraditioner og kulturhistorie overfor forbrugerne lokalt, nationalt og internationalt.

Målet med Kongens Fadebur er at etablere et stærkt fødevarenetværk med deltagelse af et bredt udvalg af fynske fødevareproducenter, spisesteder m.v., som i samarbejde med Nyborg Slot skaber nye fødevareoplevelser og produkter med fokus på kvalitetsfødevarer og med forankring i Østfyns unikke historie. Kongens Fadebur skal som netværk og brand medvirke til at øge kendskabet til østfynske produkter og østfynsk historie. Netværket skal åbne nye muligheder for udviklingen af nutidige produkter med et historisk perspektiv og skabe grobund for events, afsætning og turisme til gavn for alle involverede og til gavn for Fyn.