×
Forside -
Om os -
800 år gammel tradition

800 år gammel tradition

Kongens Fadebur har til formål at skabe fødevareoplevelser med oprindelse og historie, der tager afsæt i Det kongelige Nyborg Len samt historien om Nyborg Slot og by som centrum for kongemagten i middelalderen.

Gennem hele middelalderen mødtes kongen med sit parlament på Nyborg Slot, og senere udviklede byen sig til det, man kan kalde Danmarks første hovedstad. Det var en stor begivenhed, når kongen og hans følge kom til byen. Så var der brug for mad og drikke i rigelige mængder fra Kongens Fadebur. I Nyborg var der sørget særligt godt for dette.
Det kongelige Nyborg Len dækkede næsten halvdelen af Fyn og hørte som et af de eneste i landet altid til kongens fadebur. Det betød, at bønder og håndværkere i lenet betalte skat i form af afgrøder og produkter direkte til kongens hof. De østfynske producenter har dermed en snart 800 år gammel tradition for at være leverandører til Danehoffet og Nyborg Slot. Den tradition vil Kongens Fadebur gerne føre op til det 21. århundrede i samarbejde med fynske fødevareproducenter og Nyborg Slot.